Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

På jakt etter firmabil?

Møller Bils firmabilavdeling har lang erfaring med salg, rådgivning, finansiering og skreddersøm for både det private og offentlige bedriftsmarkedet. Med vårt brede sortiment har vi bil til enhver bedrift, eller til deg som privatperson.

Som firmabilkunde får du hjelp og rådgivning vedrørende ditt nye kjøretøy, både i kjøpsprosessen og underveis i bilholdet. Sammen skreddersyr vi løsninger for et problemfritt bilhold, og du skal vite at du aldri behøver å gå noe annet sted enn til Møller Bil med firmabilen din.

Firmabil og skatt
For arbeidstaker vil bruk av firmabil bli skattet av som vanlig lønn. Det tas utgangspunkt i bilens listepris som ny. Deretter beregnes inntektsfordelen ut fra 30% av bilens pris opp til kr 329.600 og 20% av overskytende listepris. Dersom bilen er eldre enn 3 år, eller yrkeskjøringen overstiger 40.000 km i inntektsåret, tas det kun utgangspunkt i 75% av bilens listepris som ny. Velger du elbil som firmabil er satsene lavere.

 

Elbil som firmabil
Firmabil kan være en nyttig investering både for arbeidstaker og bedriften. Går valget ditt på en elektrisk firmabil er det ytterligere fordeler å hente. Dette i form av blant annet fritak for merverdiavgift for arbeidsgiver og lavere skatt for arbeidstaker enn om det velges fossilbil.

 

3690_MB_SKODA_firmabil_elbil.jpg

Som arbeidsgiver kan du eie eller lease firma-elbilen. Firmabilen står til fri disposisjon for arbeidstaker. Derfor er det lurt å tenke på hvilke behov de ansatte har, både i forbindelse med jobbreiser og i privat sammenheng.

 

De økonomiske fordelene med elbil som firmabil
En firmabil som også brukes i privat sammenheng av arbeidstaker, blir betegnet som en fordel for den ansatte. Fordelen regnes som lønnsinntekt, noe som betyr at den ansatte må betale en fordelsskatt for inntektstillegget. Arbeidsgiver må betale en korresponderende arbeidsgiveravgift. Ved valg av elbil som firmabil vil disse utgiftene være lavere enn ved fossilbil.

 

Fordeler for arbeidstaker
For å finne ut hvilken inntektsfordel arbeidstaker får ved bruk av firmabil, er det i utgangspunktet bilens listepris som ny som brukes som beregningsgrunnlag. Ved valg av firma-elbil får du en skattebesparelse på 20%. Skatten går ytterligere ned ved kjøp av firma-elbil som er eldre enn 3 år. Inntektsfordelen, som det skal skattes for, vil da bli beregnet ut fra kun 60% av bilens listepris som ny. Listeprisen vil igjen beregnes ut fra en viss prosentsats av dette grunnlaget igjen.

Skatten er det du betaler for å ha firmabilen. Andre kostnader som forsikring, service, trafikkavgift, reparasjoner og verditap er det vanligvis arbeidsgiver som betaler. I enkelte tilfeller vil også drivstoff dekkes av arbeidsgiver.

Fordeler for arbeidsgiver
Først og fremst er elbil fritatt både MVA og har lavere omregistreringsavgift (en fjerdedel av nivået for en bensinbil) dersom valget går på bruktbil. Videre vil arbeidsgiveravgiften som må betales, bli beregnet ut fra en satt prosentsats av arbeidstakers inntektsfordel. Ved lavere inntektsfordel til lavere arbeidsgiveravgift. Avgiftssatsene fastsettes av Stortinget hvert år.

Det er ikke nødvendigvis kun for de økonomiske fordelene at bedrifter velger firmabil. I vurdering av arbeidssted vil egen privat firma elbil være en stor fordel for de fleste arbeidstakere. Ikke minst har du full kontroll over firmaets profil utad. Et aspekt er den røde tråden i hvilken type bil de ansatte kjører og hvilket signal dette sender. Et annet aspekt er muligheten for foliering av firmabilen og den merkevarebyggende effekten dette gir over tid.