Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

EU-kontroll

- en lovpålagt sjekk av bilen din

Pris EU-kontroll kr 1.295. 
Her kan du bestille time hos vårt bilverksted direkte.

Bestill EU-kontroll

EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK), er en lovpålagt sjekk av bilen din som har til hensikt å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Som bileier er det med andre ord ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet ditt blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen, for å unngå bruksforbud og begjæring om avskilting. Vår anbefaling er at du bestiller tid for EU-kontroll i god tid, slik at eventuelle reparasjoner på bilen kan foretas før fristen går ut.

Det er enkelt å bestille time til EU-kontroll hos Møller Bil. Det kan gjøres online i Mitt Bilhold, eller du kan gå til forhandleroversikten vår og ringe oss direkte. Les mer om EU-kontroll hos Møller Bil. 

 

Når skal bilen på EU-kontroll?

 

Regler for når du skal ta EU-kontroll
8. februar 2019 ble det innført nye regler for EU-kontroll. De nye endringene førte til at kontrollperioden ikke lenger styres av siste siffer i registreringsnummeret. Alle nye personbiler må nå kontrolleres innen fire år etter førstegangsregistreringen i Norge. Deretter må den kontrolleres innen det har gått to nye år. Det er viktig å merke seg at fristen er absolutt. Dette gjelder for både gjennomføring av EU-kontroll, samt eventuelle utbedringer. Derfor er det viktig at du booker EU-kontroll i god tid før fristen går ut.

EU-kontroll


Sjekk dette selv før EU-kontroll

For å unngå å ha unødvendige mangler på EU-kontrollen, anbefaler vi deg å sjekke følgende punkter før du leverer inn bilen:- Lyspærer må virke og lyktene skal ikke ha skader.
- Sjekk at hornet virker.
- Vindusviskerne kan ikke være for slitte. Skal pusse rent.
- Vindusspyleren må virke, sjekk også at det er nok spylervæske.
- Sidespeilene må ikke være knust eller sprukket.
- Sjekk at du har påbudt varseltrekant i bilen.
- Alle sikkerhetsbelter skal fungere.
- Sjekk at alle hjulboltene er på plass.
- Speedometeret må virke.
- Vognkortet skal ligge klart.
- Pass på å ha en ren og ryddig bil.
- Sjekk at du har en refleksvest i bilen.
- Har du elbil med løs ladekabel, husk å ta med ladekabelen da også denne skal kontrolleres.
- Ladelokk og kontakt på elbil må være uten feil.